Her finder du 7 SEO tips, som du kan implementere i din webshop allerede i dag. De forskellige tips er mere eller mindre tekniske. Men har du lidt teknisk SEO-snilde, kan du implementere de fleste selv.

SEO Tips Google Søgefelt

SEO tip #1: Sådan skal strukturen være på produktsider

God arkitektur, struktur og interne links er det første der skal være i orden. Du skal sørge for at forsiden linker til kategorier, og kategorier til underkategorier og produkter. Det er forskelligt, hvor mange niveauer af kategorier, der er behov for. På sider med mange produkter vil der være mange niveauer og vice versa.

Produkterne skal ligge i den rette underkategori: ex. ”website.dk/iphone/iphone 6S/iphone 6S gold” hvor “iPhone 6S Gold” er produktet.

SEO tip #2: Sådan håndterer du produktsider med lidt eller ingen tekst

På produktsiderne skal der tilføjes en UNIK produktbeskrivelse. Hvis producentens beskrivelse kopieres, vil der opstå Duplicate Content (kopieret indhold), og Google kan ikke lide kopieret indhold. Så skriv gode lange og unikke tekster.

Start med de mest populære produkter, og arbejd dig ned gennem listen – Husk, Rom blev ikke bygget på en dag.

SEO tip #3: Tilføj unikke tekster til dine kategorier

Størstedelen af den organiske trafik fra Google ledes ind via kategori- og produktsider. Det er derfor vigtigt at behandle specielt kategorisiderne som selvstændige sider.

Der skal laves en keywordanalyse for hver kategoriside. Ud fra analysen skal der skrives tekster, gerne lange, indeholdende de valgte keywords. Find en rigtig god guide til søgeordsanalyse; Nicolaj Mogensen har skrevet en fantastisk en af slagsen.

Keywords skal ikke bare plastres ind i teksten, så den bliver uforståelig; du skal skrive til de besøgende, ikke til søgemaskiner - tænk derfor i synonymer. Google er, og bliver stadig bedre til at fange konteksten. Har du brug for inspiration, kan du bruge Googles auto forslag.

Google Suggest SEO Tips

Pro tip: Bemærk den underscore ”_” der er sat foran søgningen. Dette kaldes et Wildcard, som kan bruges til at finde de ord som Google vurderer relevante for søgningen. Konteksten skal selvfølgelig give mening.

Værktøjer som Übersuggest.io og Rebutter.me! kan også give inspiration. Tjek også dine konkurrenters sider ud som inspiration – Hvilke nøgleord bruger de?

SEO tip #4: Tilføj breadcrumbs til navigationen

Breadcrumbs er super til at fortælle de besøgende, hvor de er på siden. Hvis du har mange niveauer på din side, kan de besøgende hurtigt miste overblikket og i værste fald forlade din side i frustration.

Breadcrumbs SEO Tips

Her er et screenshot fra Cykel Partner, der viser at vi er i Foldedæk til MTB cykler i 26”. Så ved besøgende altid hvor de befinder sig.

SEO tip #5: Tænk SEO ind i hele designprocessen

Hvis du er ved at lave en webshop fra bunden eller laver et redesign af en eksisterende webshop, skal du være sikker på at få tænkt SEO ind i hele designprocessen. Mange glemmer SEO'en til fordel for det grafiske arbejde.

Webdesignere er gode til det visuelle, men har sjældent store kompetencer inden for søgemaskineoptimering.Har du ikke nogen på holdet, der er specialister i søgemaskineoptimering, skal du finde en ekstern. At hyre en ekstern SEO konsulent ind når projektet er på tegnebrættet, kan spare dig for en masse SEO arbejde senere.

Det er muligt, at du slet ikke kan indhente den trafik du kunne have fået, hvis du havde hyret en ekspert til at starte med.

SEO tip #6: Optimer dine billeder for brugeroplevelsen

Billeder er essentielt for en god brugeroplevelse. Tiny PNG - Værktøj til Optimer BillederUndersøgelser har vist, at artikler med billeder får 94% flere totale visninger. Derfor skal du have skarpe billeder i stor størrelse, som er optimeret til ikke at fylde meget. Produktbilleder giver de besøgende en fornemmelse for produktet, og er der ikke særligt mange eller særligt gode billeder, vil de potentielle kunder falde fra som fluer.

Billeder er godt – Mange skarpe billeder er meget godt.

Tiny PNG er et værktøj, der kan optimere dine billeder.

SEO Tip #7: Hastighed, hastighed og hastighed

Google har været ude og sige, at indlæsningshastighed af siden er en rangeringsfaktor. Derudover er der lavet undersøgelser, der viser, at hvis siden indlæses langsommere end 3 sekunder, er der et frafald på 40%.

Google Pagespeed Insights

Med redskaber som Google Page Speed og Pingdom, er det nemt at identificere hvor lang tid siden er om at indlæse. Værktøjerne viser samtidig hvad, der kan forbedres. Forslagene varierer fra det simple som at optimere billeder til mere tekniske tiltag som caching og sammenlægning af CSS-filer og JavaScript mv.

Du finder Googles Page Speed Tool her og Pingdoms her.

Peter Sidenius Juul
Peter Sidenius Juul

SEO Manager hos PR-Gruppen


Kilder: Jeff Bullas, Search Engine Land, Kissmetrics