Når du skal skrive en tekst til din blog eller som en artikel, er det vigtigt, at du skriver en SEO Tekst. Og hvorfor nu det? Ellers går du glip af den dejlige organiske trafik.

Skriv SEO Tekster Forfatter

Hvis du ikke optimerer teksten, er det som at kaste en femmer i havet, og forvente at lykken kommer til dig.

Med disse råd får du en idé om, hvad der skal til for at skrive en SEO optimeret tekst, som glæder dine læsere og (forhåbentligt) giver dig spandevis af læsere fra Google.

 

Vælg dit emne (og målgruppe)

Du har nok en idé om, hvad du vil skrive om. Men har du tænkt over hvem der skal læse den tekst du står over for at skulle skrive?

Ved at gøre dig din målgruppe klart, har du en bedre idé om hvordan SEO teksten skal vinkles. Ved at oprette en persona, ved du hvem du skriver til; så er det lettere at skrive teksten + dine læsere vil være mere tilbøjelige til at læse teksten til ende.

Hvad er så en persona?

En persona er en fiktiv person, du selv specificerer. Det er lettest at tage udgangspunkt i en person du kender, som kan være inden for din målgruppe.

Persona SEO Tekster

Gør dig følgende klart, og skriv det så ned:

 • Køn
 • Alder
 • Civilstand
 • Bopæl
 • Beskæftigelse
 • …. mfl.

Ud fra denne persona, har du et rigtig godt fundament for at skrive en SEO Tekst, som også er inspirerende at læse for din målgruppe.

 

Vælg de rigtige keywords…!

Når du skal skrive en SEO-venlig tekst, er det alfa-omega, at du skriver ud fra en søgeordsanalyse. Det nytter ikke bare at bruge VFIV-metoden (våd finger i vejret).

Værktøjer som Adwords Keyword Planner og Übersuggest er de mest fundamentale værktøjer til at finde keywords til din SEO tekst. Er du doven, kan du finde de mest søgte keywords i Keyword Planner, og se på budprisen/konkurrencen – Skal den have lidt mere gas, så du har større chance for organisk trafik, så læs mere om den perfekte keywordanalyse her.

 

Lav en struktur for SEO teksten/blogindlægget

Nu skal strukturen for teksten oprettes, så find Excel frem (Excel er din ven når det kommer til SEO).

Sæt dig ned (evt. med en ven), sæt æggeuret på 15 min og skriv så, så mange idéer ned som du overhovedet kan. Dan dig et overblik ud fra målgruppen du definerede tidligere, og slet idéer, indtil du har et overskueligt og prioriteret skelet.

Dette er din disposition!

 

Læsevenligt Layout

Kender du det…? Når du ser en Mur af teksttekst, og simpelthen ikke orker at læse den, fordi den ikke er delt op i afsnit og gjort indbydende med billeder mv.

Den fejl skal du ikke begå. Derfor skal teksten deles op i afsnit, når det giver mening for konteksten. Min tommelfineregel er, at der max skal være 2-3 sætninger i et afsnit, når der skrives til nettet.

Læserne har langt mindre tålmodighed på de digitale platforme end på de trykte medier.

Bryd også teksten med underoverskrifter, og benyt fed skrift og kursiv, for at fange læserens opmærksomhed.

Brug jævnligt billeder, der understøtter dine pointer, så teksten ikke bliver længere end højest nødvendigt. En floskel der giver mening at bruge i denne sammenhæng er: ”et billede siger mere end 1000 ord”

 

Titler, metabeskrivelser og billeder

Skriv dit primære keyword i starten af titler, i alt-tekster på billeder, og døb filnavne på billeder det samme som dine top keywords, hvor det giver mening.

Titlen er det vigtigste rangeringssignal for Google. Derfor skal titlen være gennemtænkt med keyword og Call-To-Action når du skriver din SEO tekst.

Lok de søgende ind…

Google bruger ikke metabeskrivelsen som en rangeringsfaktor, så den skal skrives for at lokke kunder ind i butikken. Metabeskrivelsen er den beskrivelse, der står under URL´en i Googles søgeresultater:

SEO Tekst Metabeskrivelse

Denne skal gerne være beskrivende og være lokkende, så søgeren bliver til en besøgende.

 

Fang din læser med SIGNAL ord

Signalord er ord der gør din tekst tiltrækkende på det psykologiske plan. I titel og metabeskrivelse skal der slås på Signal ord, som fænger og er relevante for SEO teksten.

Eksempler på Signal ord:

 • Procent: 100%
 • Tal: 10 tips til SEO Tekster
 • Parentes: Køb nu(og få en bonus med i købet)
 • Urgency: Sidste chance
 • Lemming effekten: 1000+ brugere kan ikke tage fejl
 • … Læs mere om signalord her

 

Lange tekster uden din læser falder i søvn

Din tekst skal være minimum 300 ord! En tekst der er mindre end 300 ord, har (næsten) ikke en chance for at få organisk søgetrafik fra Google. Og når du nu har været alt det indledende arbejde med at få teksten optimeret igennem, kan du lige så godt bruge et par timer ekstra til at skrive teksten.

 

Det her må du endelig ikke gøre…

Du skal ikke bare skrive for at skrive. Har du skrevet alt der giver mening ift. emnet, skal du stoppe med at skrive. Det der er vigtigst, er at læserne finder teksten interessant. Læs derfor teksten igennem og få en ven til at give en hånd med – Der er helt sikkert noget, der kan slettes.

 

Installer et SEO plugin

De fleste CMS-systemer har et SEO plugin, der kan hjælpe dig med at optimere tekster, titler, metabeskrivelser samt hvor mange gange dit keyword nævnes i teksten.

SEO Plugin WordPress

Der er generelt en tommelfingerregel, der siger at keywordet skal findes i teksten mellem 1-2%. Men det skifter fra keyword til keyword, og om det er et såkaldt long-tail keyword, hvor flere ord indgår.

Yoast er et eksempel på et helt fantastisk plugin til WordPress. Det er nok det mest avancerede og mest brugervenlige af alle SEO plugins til et CMS-system.

I fremtidige indlæg vil jeg komme nærmere ind på de forskellige emner, og uddybe dem. Jeg håber du kunne bruge indlægget, og vil meget gerne høre fra dig, om du har nogen erfaringer med at skrive SEO tekster.

 

Peter Sidenius Juul SEO Manager

SEO Manager hos PR-Gruppen
Peter Sidenius Juul
Peter@pr-gruppen.com