Det kan være svært at organisere sine blogudgivelser og sociale medie posts, samt holde overblikket over, de ansvarlige for de enkelte opgaver der følger med. Har du brug for et værktøj, som kan hjælpe dig med det hele, kan CoSchedule være noget for dig.

CoSchedule-WordPress-Editorial-Calendar

Her hos PR-Gruppen startede vi vores stadig unge blog op for en lille måneds tid siden. Første skridt var at finde ud af hvordan den overhovedet skulle organiseres. Hvem skal skrive hvornår? Hvem skal godkende indhold og læse korrektur? Hvornår skal deadlines ligge for at alle kan nå deres opgaver? Og der var mange flere spørgsmål at stille sig selv. For at gøre det endnu mere kompliceret, valgte vi at starte op i sommerferiemåneden. Det betød, at udover alt det praktiske ovenfor, skulle jeg sørge for at blogindlæg blev udgivet og delt på sociale medier mens jeg var på ferie i 3 ud af 4 uger i juli.

I min søgen efter inspiration til hvordan opgaven kunne gribes an, fandt jeg CoSchedule. Her får man et online værktøj, særligt tiltænkt WordPress hjemmesider, som gør det nemt at planlægge og udgive indhold - både på hjemmesidens blog og sociale medier. Der er rigtig mange fede features, mange har vi slet ikke taget i brug endnu, men det skal nok komme. Herunder får du et overblik over de features, som vi allerede har taget i brug og som sparer os tid og kommunikationsbesvær.

1. Et hold bloggere

Vi er flere der skriver indlæg til bloggen og med CoSchedule kan du nemt tilføje bloggere og linke dem til WordPress profilerne, sådan at det automatisk bliver registreret hvem der er forfatter af indlægget. Samtidig kan du tildele hver person en rolle, som for eksempel 'editor', 'author' eller 'contributor', alt efter hvilke funktioner den enkelte skal have adgang til. Som hovedansvarlig for at have overblikket og planlægge indlæggene, kan jeg også her oprette et kommende indlæg og tildele det til den pågældende blogger, som derefter får en notifikation på mail. Det samme gør de når deadlines nærmer sig og det giver mig én ting mindre at tage mig af.

2. Planlæg og udgiv indhold

Når du skal planlægge nyt indhold er der flere typer at vælge i mellem. Indtil videre har vi stort set kun benyttet os af at opsætte nye blogindlæg.

Når et indlæg startes får du en oversigt som den der ses nedenfor. Den kan man vidst godt kalde en form for kontrolpanel for det enkelte blogindlæg. Først og fremmest får du et overblik over hvem der har skrevet det, hvilke kategorier det går ind under, samt hvornår det skal udgives på bloggen. Det er som sådan ret lige til, det kunne en helt almindelig kalender sådan set også holde styr på. Men der hvor det bliver smart, er med features som: 'Tasks' og 'Comments'.

Udklip

I Tasks kan der tildeles forskellige delopgaver før at blogindlægget er færdigt. I mit eksempel er der to forskellige der skal gennemlæse og godkende indholdet og en skal læse korrektur. Der står også hvornår denne delopgave skal være færdig og når opgaven er løst kan opgavens ejermand sætte et flueben ud for. Når alle opgaverne er løst, vil der stå 100% øverst og indlægget er klar til udgivelse. Skulle der være kommentarer til rettelser, kan der nemt kommenteres under 'Comments'.

Med disse to features har vi i vores lille team allerede sparet en masse tid på ikke at skulle sende indlæg til godkendelse på mail, få feedback i flere forskellige mails, samt forbigåelser i kommunikationen når man ikke fik CC'et den rigtige osv. De personer som har noget at skulle have sagt, kan alle gøre det ét sted. Ret smart.

3. Deling på sociale medier

Den sidste feature, som er vigtig at nævne og som ses nederst til venstre i oversigten ovenfor, er 'Social Queue'. Hvis man troede det var smart nok, så er det her prikken over i'et. Når du opsætter CoSchedule-kontoen skal du linke din virksomheds sociale profiler for at kunne bruge denne feature. Derefter er du klar til at dele dine blogindlæg på sociale medier direkte gennem din CoSchedule kalender. Vælger du at tilknytte din Google Analytics konto, vil du kunne måle dine indlægs performance derigennem. Også ret smart.

Du kan vælge at bruge samme overskrift, som indlægget, eller du kan skræddersy en til de enkelte sociale medier du vil dele indlægget på. Derudover kan du planlægge længere tid frem hvis indlægget skal deles igen. Skal det have en anden overskrift næste gang? Et andet tidspunkt på døgnet det skal deles? Og så videre - det hele kan gøres med få klik. Vil man være konsekvent i måden man deler indhold på de sociale medier, kan man opsætte en template med de intervaller og sociale medier det skal foregå på. Denne template kan derefter tilføjes til alle fremtidige blogindlæg og der er kun tilbage at sørge for at overskrifterne spiller. Behøver jeg at skrive smart igen?

Ovenstående er kun en brøkdel af de features CoSchedule tilbyder, men det var nok til at jeg med god samvittighed kunne tage på ferie, velvidende at det vi i PR-Gruppen gerne ville dele med vores læsere og følgere, stadig kom ud. Jeg glæder mig til at lære værktøjet bedre at kende - og har du også fået vækket din nysgerrighed, kan du læse mere og prøve det her.