Sådan kommer I på forkant med jeres konkurrenter og undgår afvisninger af produkter og/eller suspendering af jeres Merchant Center konto.

De nye krav træder i kraft henholdsvis 1. september 2016 og 14. februar 2017. Læs mere om dette længere nede i indlægget.

Google Shopping vil over de kommende måneder blive opdateret og det stiller yderligere krav til indholdet og kvaliteten af jeres shopping-feed. Udover at sikre jer mod advarsler eller suspendering fra Google Shopping, giver det jer samtidig god mulighed for at være på forkant med jeres konkurrenter.

Google Shopping (Indkøb) får sin egen fane på Google.dk (ligesom billeder, videoer og maps). I kan få en forsmag på det nye Google Shopping, ved at klikke ind her og f.eks. søge efter "sneakers". De nye funktioner i Google Shopping, minder meget om de funktioner man kender fra Pricerunner og Amazon i dag - blot integreret i Googles søgemaskine.

FitBit-GIFv10

I almindelige søgninger bliver Shopping-sektionen mere eller mindre en kompakt version af det fulde Google Shopping og desuden bliver den integreret i søgninger efter "Billeder" og i et begrænset omfang også i "Maps".

Inden for en overskuelig fremtid (ca. 1 år) vil det også blive muligt, at købe produkter direkte fra Google Shopping (uden at besøge sælgers hjemmeside). Kort sagt: Google Shopping bliver mere intelligent og det kræver flere oplysninger for de produkter du vil sælge.

Attributten: Google Produktkategori

Google Produktkategori bliver et krav fra 1. september 2016. Det skal dog understreges, at det allerede nu har en effekt for antallet af relevante visninger. Google bruger Google Produktkategorierne til at vise relevante produkter til forbrugeren. Derfor øger du som sælger dine chancer for at opnå flere relevante visninger af dine produkter, ved at specificere de korrekte produktkategorier for alle dine produkter. Du kan hente Googles katalog over varegrupper her.

Attributten: GTIN (unikke produkt-id'er)

Google bruger GTIN-værdien til at kategorisere og vise dine produkter på Google Shopping, således at de primært vises, når der forekommer relevante søgninger efter de produkter du tilbyder. GTIN (Global Trade Item Number) er det unikke internationale id (stregkode) for et produkt. Den europæiske standard er GTIN13, som findes på alle produkter der sælges i Europa. Dette har dog enkelte undtagelser, hvor bl.a. bøger  i stedet har et ISBN-nummer. GTIN bliver et krav fra 14. februar 2017. 

unnamed

Produktbilleder

Produktbillederne er blandt de vigtigste - hvis ikke den vigtigste faktor i forhold til at opnå succes via Google Shopping. Minimumsstørrelsen for produktbilleder bliver ændret fra 32 x 32 til 100 x 100 pixels og dette krav træder allerede i kraft 1. september 2016. Det er dog VIGTIGT at understrege, at Google anbefaler, at man bruger højkvalitets-billeder af minimum 800 x 800 pixels eller større – anbefalingen gælder allerede nu.

Følg disse anbefalinger for produktbillederne, for at opnå flere relevante visninger:

  • Skal nøjagtigt vise produktet (variant, farve osv.) og indeholde minimal eller ingen iscenesættelse af produktet. Hvid eller lysegrå baggrund anbefales.
  • Maksimal størrelse: 4MB
  • Maksimal opløsning: 64 megapixels
  • Må ikke indeholde tekst/grafik. F.eks. firmanavn, produktnavn, vandmærker, logoer og lign.
  • Der må ikke bruges et såkaldt placeholder-billede ("Fotografen er på vej").
  • Må ikke indeholde en ramme om billedet.
  • Produktet bør fylde over 75% af billedet og højst 90% (for at skabe luft omkring produktet).
  • Ekstra billeder: Det anbefales at have flere billeder, der f.eks. viser produktet fra en anden vinkel end det primære billede.