Tilbage i Maj blev det annonceret på Googles årlige event Google I/O 2016, at to nye apps ville blive lanceret i løbet af året: Google Allo og Google Duo. Vi kigger her nærmere på hvad de kan.

Hvad er Google Allo?

Appen Google Allo blev lanceret for to uger siden og er indtil videre blevet downloadet af mere end 5 millioner smartphone brugere. Det er ikke en erstatning for Hangouts, men er i stedet en besked applikation på fod med Facebook Messenger, WhatsApp og iMessage. Men hvad vil Google tilbyde de loyale brugere af eksisterende besked apps?

Google Assistant

Den væsentligste forskel er, at Allo har ‘machine learning’ funktion indbygget i form af Google Assistant – virksomhedens virtuelle assistent. Engineering Director Erik Kay forklarede på Google I/O 2016, at Allo er en ‘smart’ besked app, der over tid lærer at gøre samtaler nemmere og mere effektive. Det lyder jo  meget godt, men hvad betyder det i praksis?

For det første, vil du blive præsenteret for Smart Replies. Disse er ikke ensartede hurtige svarmuligheder som du ser på andre besked-platforme – Google hævder, at Google Assistant med tiden vil lære at give dig personlige svar, som du rent faktisk kan bruge. Når du bliver spurgt om du vil med ud og spise middag, vil det blive aktiveret og hjælpe dig med at give svar.

Og fordi Google er Google, vil billeder og dets indhold selvfølgelig også blive analyseret og forstået i kontekst, så det kan give dig forslag til svar her også. Du kan se det i aktion til venstre.

Google Blog

Men det ender ikke her. Ligesom du kan tale med Facebooks chatbots, kan du tale til Google Assistant via tekst direkte i Allo. Du skriver bare “@google” i chatvinduet og på den måde søge efter film, restauranter eller en sjov GIF at dele med dine venner – alt sammen uden at forlade appen. Det hele er kontekstuelt og tidligere samtaler huskes, så du nemt kan fortsætte hvor du slap. Lad os sige, at du skriver med en ven om, hvor I skal reservere bord til middag. Google Assistant vil kunne tyde det og vise jer et kort med nærliggende restauranter og du kan endda blive sendt direkte til OpenTable for at reservere bordet. Ret smart.

                                                                                     Google Blog

Chat funktioner

Den helt basale chat funktion er som alle andre lige til at gå til. Man kan have samtaler med en enkelt person eller i en gruppe, og det er nemt at navigere mellem samtaler. Du opsætter med dit mobilnummer, og du behøver derfor ikke være en del af Google-verdenen.

Incognito

Med Allo får du til gengæld mulighed for at vælge incognito  (private) samtaler. Ligesom i et browser vindue, hvor der ikke skal gemmes cookies eller webhistorik, får du mulighed for at vælge hvornår samtalen skal udløbe og dermed forsvinde. Samtaler gemmes normalt på Googles servere, men det gør incognito-samtaler ikke. Og i modsætning til Snapchat, kan man heller ikke tage screen shot af private samtaler. Du får selvfølgelig også særlige incognito-notifikationer, for at undgå at nysgerrige øjne omkring dig skal se med i dine private samtaler.

Google Blog

Visuelle features

Udover at kunne sende de sædvanlige emojis og stickers, har Google udvidet med muligheden for kreativ udfoldelse ved at kunne tegne krusseduller på billeder, inden du sender dem afsted. Lidt ligesom på Snapchat. Med ‘Whisper/Shout’-funktionen kan du også vise dine venner om du hvisker eller råber ved at gøre teksten lille eller stor. 

Google Blog

Google Duo

Google Duo har én funktion og det er video-opkald. Af samme grund er det en meget lille app, der kun fylder 5 MB, og i en tid, hvor vi ofte kæmper med pladsmangel på vores smartphones, er det bestemt værd at tage med. Dog er det ikke størrelsen det skal komme an på, men hovedsageligt hastigheden, hvor Google Duo skiller sig ud fra video-opkalds applikationer, som Skype og FaceTime. Den skulle efter sigende kunne holde samtalen kørende med alle typer forbindelser og tilpasser lyd- og billedekvalitet afhængig af forbindelsen. Forbindelsen skulle heller ikke blive brudt, mens der skiftes fra wifi til mobilt netværk.

Google Blog

Eksklusivt for Android telefoner er der en Knock Knock (oversat: banke på) funktion, som viser live video af personen, der ringer til dig, direkte på den låste skærm, inden du har taget opkaldet.

Når du tager telefonen skulle samtalen starte med det samme og helt uden sort loading skærm eller forsinkelse.

 

Følg os på de sociale medier for flere spændende nyheder!