Når det gælder statusopdateringer på Facebook, kan det være svært som virksomhed at finde ud af hvordan det skal struktureres og hvad der egentligt virker på modtagerne. Buddy Media har undersøgt det, og du får her de vigtigste konklusioner fra deres rapport.

Facebook

Når man som virksomhed gerne vil dele indhold på de sociale medier, er det vigtigt at man fanger sine målgrupper, der hvor de er, når de er der. Facebook har på nuværende tidspunkt 1,13 milliarder aktive bruger dagligt. Derfor er det et oplagt sted at styrke sit brand hos eksisterende kunder og forbrugere, men også møde nye, som man ellers ikke ville nå ud til på andre medier.

For overhovedet at fange nogens opmærksomhed på Facebook, skal du gøre din virksomhed (og dets opslag) spændende nok til i første omgang at få et klik ind på dit site (hvis altså det er målet med dit opslag). Din virksomheds opslag ender i nogens i forvejen meget fyldte ‘News Feed’, og det er derfor et par vigtige elementer at have in mente når man laver og planlægger indhold.

Keep it simple!

Når dine modtagere scroller igennem deres feed, danner de sig lynhurtigt et indtryk af hvilke opslag der er interessante og relevante for dem at læse. Dit er ikke en undtagelse og du skal derfor sørge for, at dit opslag er mindst lige så interessant.

Mange virksomheder skriver ofte alt for meget i opslagene af frygt for, at de ikke får al information med. Er der for meget tekst, går det ud over letlæseligheden af opslaget og du risikere at tabe potentielt interesserede læsere. Rapporten viser at opslag på 80 anslag eller færre får 23% flere interaktioner end lange opslag. Derfor er det en fordel at tænke i korte og præcise tekster når du laver opslag for at høste fordelene ved flere interaktioner.

Hvad skal du dele?

Hvis jeg skal starte ud med en kliché her, så er det: ‘Et billede siger mere end 1.000 ord’ – og på Facebook er det ikke en undtagelse. Min erfaring siger mig, at der er langt højere interaktion med et opslag når det indeholder et billede. Det er nemmere at afkode relevans og budskab, end at skulle læse sig til det.

Rapportens resultat er også her at billede-opslag får 39% flere interaktioner end gennemsnittet. Samtidig (og måske mere overraskende) får tekst-opslag med et link 12% flere interaktioner, hvorimod link og video posts får færre likes, delinger og kommentarer end gennemsnittet.

Prøv dig derfor frem med de forskellige typer opslag for finde ud af hvad der virker netop for din målgruppe, men hav selvfølgelig ovenstående i tankerne når du går i gang.

Ikke i arbejdstiden

Du læste rigtigt – du skal ikke skrive inden for arbejdstiden. For når du er på arbejde, er dine modtagere højst sandsynligt også på arbejde. Derfor har de ikke tid til at interagere med dig og dine opslag. Og he

https://www.pr-gruppen.com/wp-content/uploads/2016/08/Screen-Shot-2016-08-26-at-10.54.29.pngr er der rig mulighed for at optimere Facebook marketing, da kun 18% af opslag fra virksomheder bliver delt uden for arbejdstiden, selvom det netop er disse opslag som får 14% flere interaktioner.

For at få mest muligt feedback på din virksomheds opslag, bør du derfor skrive tidligt om morgenen eller engang efter arbejde/aftensmad, da din målgruppe har de bedste forudsætninger for at tage sig tid til dit indhold. Er du ikke et morgenmenneske eller typen der arbejder i weekenden, kan du med fordel benytte dig af et planlægningsværktøj til sociale medier. Jeg er selv stor fan af CoSchedule, som jeg tidligere har skrevet om her.

Er nogen dage bedre end andre?

Det er et noget ledende spørgsmål og svaret er så oplagt et ‘JA’. Udover at skulle ramme det rigtige tidsrum, skal du også overveje hvilke dage du deler indhold. Rapporten viser at de ‘gode’ dage varierer fra branche til branche. Nedenfor kan du se en generel oversigt over, hvilke dage der er mest effektive (de grønne bobler) og hvilke dage virksomheder egentligt deler opslag på (de blå søjler). Ud fra diagrammet er det helt tydeligt, at det er de færreste virksomheder der er klar over hvornår de bør skrive Facebook opslag.

Overordnet er weekender klart de vindende dage, hvis du gerne vil have feedback fra din målgruppe på Facebook opslag. Det giver også god mening i forhold til, at dem du gerne vil nå, oftest har fri og tid til at fordybe sig i dit indhold. Dog viser undersøgelsen, at nogen brancher har bedre dage midt på ugen, som f.eks. modebranchen, hvor brand opslag har større effekt onsdag og torsdag.

Vil du have endnu flere gode råd til Facebook opslag (og evt. finde den bedste dag at dele indhold for din branche), kan du se hele Buddy Medias rapport her.