Skal du have oprettet en hjemmeside, eller trænger din nuværende hjemmeside til en make-over? Her får du 4 gode råd til hvordan du skaber det perfekte website.

Budskabet og målet for websitet skal fremgå tydeligt

Ender du også ofte på et website, hvor du egentlig ikke ved om det er en tøjbutik, en restaurant eller noget helt tredje? Slut med det. Det skal fremgå tydeligt og let tilgængeligt på forsiden af hjemmesiden, hvilket slags firma det er. Den optimale løsning vil være at plante det øverst på hjemmesiden, ‘above the fold’, da det menneskelige øje ofte ser oppefra og ned.

Landingpage for alle søgninger skal være yderst relevante

Der er intet mere irriterende, end at blive sendt til den forkerte landingpage. Klikker man på en kategori ved navn ‘produkter’, så forventer man simpelthen at se hjemmesidens produkter, og ikke fx. medarbejdere. Gennemtjek at brugeren bliver sendt videre til den mest relevante og korrekte landingpage, for det bedste resultat.

Gør din hjemmeside overskuelig og attraktiv at besøge

Det er altid vigtigt at sørge for, at ens hjemmeside har et imødekommende design. Ofte tager det ikke en bruger mere end 5 sekunder at vurdere, om hjemmesiden er værd at blive på eller at navigere væk fra, og der er derfor altid top vigtigt, at holde den enkel og attraktiv.

Gør din hjemmeside nem at navigere rundt på

En anden yderst vigtigt ingrediens i opskriften på den perfekte hjemmeside, er at gøre den navigerbar. Det er essentielt at der er tydelig Call-To-Action, altså, hvad du ønsker brugerne skal gøre på websitet. Har du en webshop er det vigtigt, at man kan se præcis hvordan man kommer til webshoppen.

Bonustip 1: Link til de Sociale Medier

Mange virksomheder har taget de sociale medier til sig, og det bliver kun mere og mere udbredt. Derfor er det en god idé at linke direkte til de sociale medier, via ens website. Hvis man eksempelvis ønsker at linke til Twitter, Facebook og Linkedin, kan man lave 3 små linkikoner nederst på sit website. Enkelt og let tilgængeligt.

Bonustip 2: Er du i tvivl om hvordan din hjemmeside performer?

Brug Googles værktøj “PageSpeed insight” til at måle dit websites effektivitet på nettet. Du indtaster URL’en på det website du ønsker at analysere, og wupti: Nemt og hurtigt har du en analyse over hjemmesidens performance,  både på computer og mobilenhed. 

Følg os på de sociale medier for flere gode tips!