For os danskere er de sociale medier en væsentlig del af vores hverdag. Vi har ofte næsen i vores smartphone, selv når vi er blandt andre. Men hvad bruger vi så alt den tid på? Det kan du læse her.

SoMe Icons 2

Som dansker anno 2016, er det ikke til at komme udenom, at vi er storforbrugere af de sociale medier. Faktisk er vi det land i EU som har den største tilknytning til sociale medier. Det er efterhånden ikke et sjældent syn, at folk gående poserer til Snapchat via en ”selfie”, eller at en gruppe venner sidder på hver deres smartphone under en middag. Men hvad laver danskerne egentlig på deres telefoner, og hvilke sociale medier er de mest anvendte?

Facebook

Facebook er fortsat det markant største sociale medie i Danmark. 73 % (svarende til 3.500.000 brugere) af befolkningen bruger månedligt Facebook. I aldersgruppen 16-89 år har hele 95 % en profil på den populære medieplatform. Kønsopdelingen på Facebook er stort set lige, med ca. 51 % kvindelige profiler, samt 49 % mandelige profiler. Når danskerne poster indhold på Facebook er det oftest velovervejet og privat indhold der lægges ud.

LinkedIn

Den professionelle medieplatform LinkedIn, indtager 2. pladsen på danskernes liste over mest anvendte sociale medier. Her har 23 % af befolkningen (ca. 1.100.000 brugere) en profil, hvoraf 41% er kvinder, mens 59 % af brugerne er mænd. På trods af at være det næststørste sociale medie baseret på antal profiler, er det kun små 3 % der dagligt er aktive på sitet.

Snapchat

Det billedrige kommunikationsmedie Snapchat er med en 3. plads specielt udbredt blandt den helt unge generation. Godt 65 % af unge i alderen 12-19 år bruger dagligt snapchat, mens det samme gør sig gældende for en tredjedel af unge i alderen 20-29 år, hvilket i alt svarer til knap en fordobling af brugere under 30 år siden 2013. Når der sendes 'snaps' er det langt mere privat og spontant indhold der deles end på andre sociale medier - og det gøres stort set kun for at holde kontakt med venner og familie. Selvom Snapchat er det hurtigst voksende sociale medie i Danmark, er der klar enighed blandt de unge om, at Facebook stadig er langt vigtigere i hverdagen.

Instagram

Det interaktive billedalbum Instagram, indtager en 4. plads med ca. 770.000 danske brugere. Heraf er ca. 57 % kvinder, og 43 % mænd. På Instagram deles velovervejet indhold i samme grad, som på Facebook. Samtidigt er der en lavere andel af privat indhold på dette medie.
Bonus fact: Den mest fulgte danske instagramprofil er Victorias Secret modellen Josephine Skriver, der med sine 2 millioner følgere, har haft en stigning på 100 % (1 mio. følgere) fra 2015 til 2016 (2 mio. følgere).

Twitter

5. pladsen indtages af Twitter, der månedligt bliver brugt af ca. 570.000 danskere. På trods af at Instagram og Snapchat kun har eksisteret i hhv. 6 og 3 år, har de langt overhalet Twitters andel af danske brugere. Faktisk er andelen af Twitter-brugere ikke vokset siden 2013. Twitter bruges mest af alt til at få hurtige nyheder, og i væsentlig mindre grad til at interagere med andre personer.


Kilder: Danmarks Statistik, DR Medieudviklingen 2015, Sociale Medier