Google har netop lanceret de nye udvidede tekstannoncer. De almindelige tekstannoncer kan ikke længere rettes eller oprettes fra d. 26. oktober 2016.

De nye udvidede tekstannoncer er optimeret til de fleste skærmstørrelser på de mest populære smartphones. Udvidede tekstannoncer består af to overskrifter, hver med 30 tegn, og én lang beskrivelse på 80-tegn. Det er knap 50% mere annoncetekst, som du kan bruge til at fremhæve din virksomhed og jeres produkter. Herunder får du en liste over de 7 vigtigste ting du bør vide om de nye udvidede tekstannoncer.

expanded-text-ads-before-vs-after

 1. Kom i gang hurtigst muligt og skil dig ud fra dine konkurrenter.

Det kan være et omfattende arbejde at skrive nye tekstannoncer til alle kampagner og mange af dine konkurrenter har måske ikke engang opdaget dem endnu. Du kan give din virksomhed et forspring ved at komme i gang med at bruge de nye udvidede tekstannoncer hurtigst muligt. [spacer]

2. Gentænk hele din annonces budskab

Selvom det kan være fristende at vælge den nemme udvej og tilføje en ekstra overskrift til alle dine eksisterende annoncer, bør du i stedet vælge at gentænke hele din annonces budskab.

Start helt forfra og gentænk budskaberne med dine annoncer og udnyt muligheden for at få det maksimale ud af de nye annoncer. Du bør også overveje, hvordan dine nye annoncer vises sammen med din annonceudvidelser, for at få det mest optimale ud af din annoncering. [spacer]

3. Test med forskellige varianter - Less is more or less is a bore?

Google skamroser selv deres nye udvidede tekstannoncer og udsendte dem med en håndfuld af positive kundeudtalelser og succeshistorier. Dog betyder dette ikke, at længere tekstannoncer er opskriften på succes for netop din virksomhed.

Forsøg derfor både med kortere og længere varianter af de udvidede tekstannoncer. Husk at du ikke for alt i verdenen skal bruge alle 140 tilgængelige tegn i annonceteksten. Inkluder kun ting i annonceteksten, hvis de giver mening for jeres virksomhed.

Du bør også overveje følgende: Inden for en overskuelig fremtid, vil alle have skiftet til de nye længere tekstannoncer og du vil derfor muligvis kunne skille dig ud med en kortere og mere simpel annoncetekst. [spacer]

4. Overgangen til udvidede tekstannoncer - Hvad sker der med mine gamle tekstannoncer?

Først og fremmest, må du endelig ikke standse dine gamle tekstannoncer, da disse vil blive vist sideløbende med de nye udvidede tekstannoncer. Der findes stadigvæk ingen dato for, hvornår disse vil blive udfaset helt. Dog er det sikkert, at du fra d. 26. oktober 2016 ikke længere vil kunne oprette eller redigere standard tekstannoncer.

(Opdatering: Datoen er blevet rykket til 31. januar 2017) [spacer]

5. Opnå en højere annoncerelevans

Vi kender allesammen følelsen af, at forsøge at formulere en annoncetekst, hvor man i sidste ende må gå på kompromis og undlade et eller flere vigtige budskaber i annonceteksten pga. tegnbegrænsningen i standard tekstannoncer.

Med de nye udvidede tekstannoncer, kan du inkludere flere vigtige budskaber og egenskaber for de produkter og tjenester du ønsker at sælge. Udover at give dig mere eksponeringsplads, kan det også have en stor indflydelse på din annoncerelevans, som har indflydelse på, hvor ofte dine annoncer vises og på hvilken position. [spacer]

6. Din nye annoncerede webadresse - med to valgfri "Sti"-felter

Du behøver ikke længere indtaste en annonceret webadresse. Den annoncerede webadresse vil automatisk matche den endelige webadresse - dog uden subdomæner.

Unavngivet

I stedet kan du udfylde de to valgfri "Sti"-felter - på op til 15 tegn per felt (Dvs. ditdomæne.dk + 30 tegn).

Du bør bruge "Sti"-felterne til at give folk en bedre fornemmelse af, hvor de ender henne på dit website. Dvs. helst et sted, der har meget høj relevans for deres søgning.[spacer]

7. AdWords kan forkorte din udvidede tekstannonce (SAY WHAT?)

Ja du læste rigtigt! I enkelte situationer er Google nødsaget til at forkorte din annoncetekst med udeladelsestegn (...), da der simpelthen ikke er plads til hele annonceteksten. Det gælder som udgangspunkt for følgende situationer:

  • Opkaldsknappen (vises kun på enheder der kan foretage opkald) kan tage en del af pladsen fra din tekst, hvorfor annonceteksten kan blive forkortet.
  • Hvis du bruger mange brede tegn (f.eks. "m") i stedet for smallere tegn (f.eks. "i"), kan din annonce også blive forkortet. Du kan undgå dette, ved at bruge maksimalt 33 tegn i den kombinerede overskrift.
  • Overskrift 2 vises muligvis ikke i nogle annonceformater på displaynetværket.

Hvad venter du på! Ryd kalenderen og begynd at skrive dine nye udvidede tekstannoncer - før dine konkurrenter kommer dig i forkøbet.

Er du en af dem der allerede har taget de nye udvidede tekstannoncer i brug? Hvis ja, har du så oplevet bedre resultater?