Hvilke billeder får dig til at klikke på et Instagram post? Er det opslag fra folk du kender, madbilleder eller noget helt tredje? Vi har lavet en lille oversigt over hvilke 7 typer af opslag, der specielt får os til at klikke og like.

Ironiske billeder

De er ikke til at undgå. Opslag fra hverdagen rundt omkring i Danmark, der rummer alt fra ironiske skilte i supermarkeder til bedsteforældre der skriver upassende ting på de sociale medier. Engang i mellem fremkommer nogle opslag endda så ekstreme, at man ikke kan tro på at de er virkelige – Og så er personerne bag de ironiske instagramprofiler heller ikke helt dårlige til at bringe at smil på læberne med deres billedtekster.

Billede: @andershemmingsendk

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-11-22

Madbilleder

Klassikeren over dem alle. De næsten alt for attraktive madbilleder, der gør os sultne på alle tidspunkter af døgnet. Udover at give os mundvand, er madbillederne på instagram blevet et af de førende markedsføringsredskaber for caféer og restauranter. Kunder og besøgende tjekker nemlig ofte hvordan menukortet bliver serveret og tilberedt, før de beslutter sig for hvad de vil bestille – Super smart!

Billede: @mettelindegaard

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-08-50

 

Drømmende billeder

Der kan måske argumenteres for, at disse super idylliske og luksuriøse billeder også kan kaldes en mindre overspringshandling. Derfor skal de ikke glemmes. Vi mænger os i drømmende billeder, specielt via menupunktet ‘udforsk’. Billederne på ‘udforsk’ er baseret på den type billeder vi selv liker, men også de billeder vores instagram-netværk liker. Der kan derfor hurtigt gå sport i, at hele vores instagram-feed bliver fyldt med billeder af idylliske strande og lækre rejsedestinationer, så snart vi blot liker et par.

Billede: @luxurydetox

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-17-56

 

Mode og stilikonbilleder

Et andet højtelsket Instagram-post, specielt blandt piger, er billeder af stilikoner, som giver inspiration til alt fra tøj til make-up. Billederne er ofte endnu mere brugbare, hvis bloggeren/stilikonet har tagget eller skrevet hvor tingene er fra. Herfra ved man præcis hvor man skal shoppe, for at få et lignende look. Dette element gør også disse stilikoner til en afgørende reklamesøjle for brands og butikker.

Billede: @sincerelyjules

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-24-41

 

Memes

… Og så kommer vi bestemt heller ikke uden om de såkaldte Memes. Billeder af fx. et dyr eller en person med en tilhørende tekst der passer til motivet på billedet. Memes tager ofte udgangspunkt i en kulturel udbredt opførsel eller kultur, som målgruppen ofte kan identificere sig selv med.

Billede: @9gag

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-16-22

 

Træningsbilleder

Billeder af folk der træner, viser sixpack eller krop i badetøj, skal uden tvivl heller ikke glemmes. Disse Instagram-post er det perfekte eksempel på selvpromovering, der mellem linjerne også viser overskud, selvdisciplin og viljestyrke. Tendensen topper specielt når bikinisæsonen nærmer sig, og der bliver bestemt ikke sparret på dem. Vi nænner dem måske ikke altid et like, men vi klikker på dem, og det kan ingen løbe fra…

skaermbillede-2016-10-18-kl-11-44-17

 

Billeder af kendte

Sidst men ikke mindst, elsker vi de kendte og de smarte på Instagram. Denne kategori rummer alt fra komikere og sportsstjerner til modeller, musikere og realitystjerner. Om vi vil indrømme det eller ej, så tjekker vi deres opslag, og de er uundgåelige på vores newsfeed.

Billede: @kimkardashian

skaermbillede-2016-10-14-kl-13-18-45

 

Følg os på de sociale medier for flere spændende nyheder!